tirsdag den 13. oktober 2015

Hvordan får man nogen til at interagere på bloggen?

En af de blogs jeg følger er Henriettes. I hendes indlæg Blogs til formidling kom ovenstående spørgsmål. Det ramte lige ind i hvad jeg selv har gået og reflekteret over. Derfor vil jeg spørge dig som læser dette indlæg:

Hvad tror du, der skal til for at få nogle til at kommentere på ens indlæg?

2 kommentarer:

  1. Eftersom dine elever er studerende ved datamakeruddannelsen, vil jeg tro, at de er it-kompetente - eller i fuld gang med at blive det.

    Jeg synes det er interessant, at det virker som om du har de sammen udfordringer med at få de studerende igang med at bruge f.eks. blogværktøjerne, på samme måde som elever, der ikke har de samme it-mæssige kompetencer.

    Ved du om dine studerende bruger andre Web 2.0 værktøjer i stedet for bloggen?

    SvarSlet
  2. Du har helt ret i at mange af min studerende er gode til at navigere rundt både i computeren og særligt på internettet. Og de bruger også en del Web 2.0 værktøjer som kollaborations- og vidensdelingværktøjer som Google, Dropbox og lukkede grupper på Facebook, flere deltager også i forums som stack overflow, deler kode via GitHub, følger online tutorials på fx Codecademy og Coursera.

    Alt dette sker oftes på eget initiativ og dette ser jeg bestemt som resourcer, som jeg også opfordre dem til at bringe ind i undervisningen, opgaveløsninger og projekter. Meget af dette foregår dog på et lavtaksonomisk niveau.

    Når jeg gerne vil have de studerende op på et højere taksonomisk niveau, og have dem til reflektere over egen praksis, foregår det ofte mundtlig i grupper - en stor del af tiden arbejder de i grupper. Det er dog oftes kun de mere snakkesaglige og de dygtige, der siger noget. Her mangler jeg et værktøj, som fx bloggen, hvor jeg tænker jeg kan få de introverte mere på banen og samtidig øve den svære kunst at reflektere på skrift.

    SvarSlet